№ 3 ( 19 ) 2013



”Nykyajan ihminen on väsynyt”

Elena Gakkel, HORA-ryhmänvetäjä

Tulitte tekemään minusta haastattelua. Kiitos. Teitä kiinnostaa, missä minä, Lena Gakkel, olen ollut, mitä olen nähnyt ja mitä olen saavuttanut… Vastaan mielelläni kysymyksiinne, mutta jos haluatte kuulla jotain uutta, niin ei pidä kysyä, mitä on ollut vaan mikä muutti minua.

Olen koko elämäni ajan harrastanut jotain sekä kokeillut jotain uutta terveys ja itseni kehittäminen mielessäni. Luullakseni ei ole sellaista käytäntöä, jota en tietäisi tai jota en olisi testannut itseeni. Nelikymppisenä ymmärsin, ettei yksikään järjestelmä, jota olin käyttänyt, toimi, ja että tieni johtaa kaatopaikalle…

Kun tutustuin HORA-praktiikkaan, sain vihdoin tilaisuuden elää eri tavalla, mielenkiintoisesti ja kehittyä kaikkein parhaiten, evoluutiollisesti ja sosiaalisesti.

Menestys on minulle sitä, että elää täysillä, ja jotta saa käyttää kaikkea mahdollista potentiaalia. Kokemukseni kertoo, että olemassa olevat psykofyysiset kuormitukset ihmisellä, joka elää nykyisessä teknosivilisaatiossa, johtavat väistämättä loppuun palamiseen. Edistys on pakollista. Itse asiassa loputtomat prosessit päivittäin nopeuttavat elämäämme. Yrittäessämme ehtiä kaikkialle tuhlaamme valtavan määrän energiaa, joka ei yksinkertaisesti ehdi palautua, me hukkaamme voimiamme mennessämme lopullisesti loppuun palamisen alueelle. Meidän tarvitsee oppia elämään tässä huippunopeassa, tietoa täynnä olevassa ja huippustressillisessä maailmassa.

Vaalin terveyttä, meditoin eri tavoilla, joogasin eri tekniikoilla, harrastin sufi whirling –meditaatiota ja tiibetiläistä joogaa ja voin PAINOKKAASTI sanoa, että mikään näistä ei toimi minun kohdallani! Tästä huomiosta maksoin kuluneen elämäni kustannuksella, joten voitte varmasti olla samaa mieltä siitä, ettei se ole ollut ihan halpaa.

Vastauksen kysymykseen ”Miten elää täysillä palamatta loppuun” löysin vasta 44-vuotiaana ja ainoastaan HORA-praktiikan avulla.

Olen nyt 52-vuotias, mutta voimani ovat kuin 20-vuotiaalla. Tunnen itseni todella hyvävointiseksi. Tämä on yksinomaan tuloksia tuottava yhdistelmä – elämäntapa, joka tulee iän myötä, sekä terveys ja kestokyky, kuten nuoruudessa.

Miten ihmiset tulevat vastaanotolle?

Ihmisiä johtaa ennen kaikkea väsymys, koska voimia ei ole enempää, kun jopa uni, lepo ja matkustelu eivät auta palautumaan. Tällaiset ihmiset ovat palaneet loppuun tunnetasolla, fyysisesti ja psyykkisesti. Rakastan väsyneitä ihmisiä, koska he ymmärtävät asiat nopeasti ja arvostavat lopputulosta, jonka HORA-praktiikka saa aikaan. Praktiikan valtava etu on se, että siinä tulokset näkyvät nopeasti. Ihminen jo ensimmäisellä tunnilla, jopa ensimmäisen harjoituksen aikana, tuntee itsessään vaikutuksia: hän tuntee itsensä levänneeksi ja palautuu, ja säännöllisillä käynneillä elämän laatu muuttuu täysin. Nykyaikaiselle ihmiselle tällä on suuri merkitys, moninkertainen välttämättömään verrattuna.

Mitä tällainen HORA-praktiikka on, ja miten sen vaikutus toimii?

HORA-praktiikka on maailmanlaajuinen konseptio. Voi olla, että kysyntä tähän on syntynyt 2000-luvun ihmisten tarpeista. Hyvä kysymys on, että miten sen voimakas vaikutus saadaan aikaan? Se syntyy koko ihmiskehon luonnonvoimien liikkeelle lähtemisestä. Ihmisen fyysinen ja psyykkinen kestävyys kasvaa ja tulee nuorekas olo.

Omatessaan tällaisen voimakkaan vaikutuksen voiko praktiikka korjata niitä vaurioita, joita ihmiseen on tullut hänen elämänsä aikana?

Pääsääntöisesti HORA-praktiikka ei ole lääketiedettä, mutta sillä on tervehdyttävä vaikutus.

Olen ollut mukana praktiikassa vuodesta 2004. HORA-praktiikan perusti HORA-mestari 20 vuotta sitten nimenomaan tervehdyttämistä varten, koska hänen luokseen tuli ihmisiä, joilla oli suuria terveydellisiä ongelmia (tyriä, kasvaimia, erilaisia tuki- ja liikuntaelimistön sairauksia jne.). Me emme paranna ketään, mutta terveys kohenee.

Onko tunneista vastakkaisia tuloksia?

Jos ihminen “ryömii” saliin, hän voi harrastaa tätä. Tärkeintä on motivaatio.

Keitä HORA-tunneille useimmin osallistuu? Naisia vai miehiä?

Tunnit on suunnattu niin miehille kuin naisillekin. Naiset ovat motivoituneempia, heille on välttämätöntä olla niin terveitä, sitkeitä kuin myös hyvännäköisiä. Itsensä ja lastensa vuoksi naisen tulee olla aina kunnossa.

Missä HORA-praktiikkaa voi harjoittaa?

Ryhmiä on Venäjällä (Moskovassa, Pietarissa), Ukrainassa (Kiovassa, Odessassa, Lvivissä), Kazakstanissa (Astanassa, Almatissa), Yhdysvalloissa (Chicagossa), Italiassa (Salernossa).

Suomessa ei ole vielä säännöllistä ryhmää. Vuoden 2013 toukokuusta lähtien minä vedän liikkuvia yksi- tai kaksipäiväisiä intensiivikursseja kerran kuussa eri kaupungeissa Suomessa: Helsingissä, Tampereella, Turussa, ja kaupunkien määrä kasvaa. Näiden praktiikoiden suosio kasvaa Suomessa, koska kysyntää on: Halutaan elää täysillä mutta välttää loppuun palaminen.

Salityöskentelyssä on muutamia muotoja: parityöskentely, keppiharjoituksia ja HORA-TRACK -tuoliharjoitukset.

HORA-praktiikka ei ole väylä helppoon elämään. Te elätte elämäänne kaikkine vaikeuksinenne, joita siinä on, mutta teillä tulee olemaan voimia elää ne läpi, elätte ja iloitsette kaikesta, mitä elämäänne kuuluu.

HORA-praktiikka tulee ehdottomasti toimimaan Suomessa säännöllisesti, joten pistäkää mieleenne ja osallistukaa intensiivikursseille kerran kuussa.

Lisätiedot: puh. 046 810 1395, www.lenagakkel.ru

Suomen HORA-praktiikan Facebook-sivut: www.facebook.com/HORAFINLAND

Teksti: Natalia Kachelina

Kuvat Elena Gakkel arkistosta

Suomennos: Maria Lepistö

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика