2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 | 


№ 4 (20)


№ 3 (19)


№ 2 (18)


№ 1 (17)

№ 2 ( 18 ) 2013

Mosaiikki Tampereen toimitukselta

Hei, rakkaat lukijat!

Viimein saapui kauan odotettu kevät, kaikki muuttui kirkkaammaksi ja iloisemmaksi. On niin mukava herätä aamulla ja kuulla lintujen laulu ikkunan takaa. Kun olet venytellyt hyväntuulisesti, voit kurkata ulos, hymyillä keväälle ja täyttää kotisi hyvällä tuulella. Ja jos aurinko ei nyt paistakaan, niin sinä voit toimittaa auringon virkaa tänään! Mene ja valaise kaikki vastaantulijat: ”Kaikki menee hyvin!” Luulen, että monet yhdistävät kevään kauneuteen, aurinkoon, kukkiin, ehkäpä myös naisiin. Siksi tässä Mosaiikki-lehden numerossa kerromme teille, arvoisat lukijat, muuan upeasta naisesta – Irina Koskelaisesta. Irinan haastattelun myötä jatkamme tutustumista ihmisiin, jotka ovat voineet toteuttaa itseään Suomessa, jotka ovat kulkeneet vaikean tien, mutta saavuttaneet tavoitteensa aloitettuaan kaiken alusta.

Kevät merkitsee aina uuden elämän alkua, virkoamista, luovuutta ja hyvää mieltä. Jos sinulle tuli kevään myötä hyvä tuuli, niin yritä säilyttää se mahdollisimman pitkään. Ajattele vain hyviä asioita, näe vaivaa elämänlaatusi parantamiseksi ja odota pelkkää hyvää. Keväällä voimat lisääntyvät ja alamme haluta jotain suurta ja loistavaa, joten miksipä et aloittaisi jo tänään? Eivätkö elämämme tapahtumat riipukin suoraan mielialastamme? Otamme tämän aina huomioon lehtemme jokaista uutta numeroa suunnitellessa ja pyrimme kohottamaan mielenvirettänne mielenkiintoisilla jutuilla. Aika kuluu vääjäämättä. Vuoden alun jälkeen on tehty jo paljon töitä, mutta edessä on kesä ja lomakausi.

Tampereella on aktiivinen yhteiskunnallinen elämä. Täällä pidetään monia erilaisia tapahtumia, juhlia, festivaaleja ja konsertteja. Tämän vuoden puolella on jo järjestetty virolaisen, venäläisen ja ranskalaisen kulttuurin viikot. Venäläinen klubi järjesti ensimmäistä kertaa kunnan ja kaupungin kulttuuritoimen tuella Maslenitsa- eli laskiaisjuhlan Tallipihalla. Tämä iloinen juhla kiinnitti monen kaupunkimme asukkaan huomion. Tapahtumassa oli kaikki juhlan ainekset: lämmintä borssia, pelejä, kilpailuja, mäenlaskua, hevosajelua ja köydenvetoa. Suureksi iloksemme meidän jopa annettiin polttaa maslenitsa-nukke. Ja kylläpä me riemuitsimmekin silloin täydestä sydämestä! Lehdestämme voit nähdä kuvareportaasin tapahtumasta.

Perinteinen Rasisminvastainen viikko toi yhteen monet kansalaisjärjestöt. Joka vuosi tapahtumaan haluavat osallistua yhä useammat.

Huhtikuussa kaupunki järjesti tapahtuman maahanmuuttajanaisille. Siellä kerrottiin vastikään muuttaneille ulkomaalaisille sekä vieraille neljällä kielellä monista maahanmuuttajatyötä tekevistä kansalaisjärjestöistä. Ne toimivat mitä moninaisimmilla aloilla, tarjontaa on urheiluseuroista kirkollisiin, sekä organisaatioita, jotka tekevät työtä yksinomaan naisten tai tyttöjen parissa. Tapahtumassa saattoi löytää itselleen harrastuksen, valita itselleen sopivan suomen kielen kurssin sekä saada paljon hyödyllistä tietoa. Lisäksi ohjelmassa oli musiikki- ja tanssiesityksiä. Maahanmuuttajaneuvonta tarjosi tietoa palveluista useilla kielillä.

Lokakuussa TE-keskus järjestää erityiskursseja diabetesta sairastaville venäjänkielisille. Näille henkilöille tarjotaan mahdollisuus lähteä maalle viikoksi kurssille, johon kuuluu majoitus, koulutus ja ruokailut. Kurssi on maksuton, mutta hakemuksessa on oltava hoitavan lääkärin allekirjoitus. Hakulomakkeita ja lisätietoa saat Venäläiseltä klubilta sekä Internetistä.

Kesällä museokeskus Vapriikissa voi nähdä yhden maailman ihmeistä, nimittäin Kiinan ensimmäisen keisarin Qin Shi Huangdin terrakotta-armeijan. Ja kaupungin verkkosivuilla on jo tietoa kesäleireistä. Tänä kesänä Venäläinen klubi järjestää venäjänkielisen lasten luovan toiminnan leirin 7–12-vuotiaille. Perinteisesti Tampereella järjestetään Kukkaisviikot juhlakulkueineen ja kauneimman tytön eli kukkaistytön valintoineen.

Tässä eivät tietenkään ole kaikki tapahtumat, joita Tampereen kesä on pullollaan. Osallistukaa aktiivisemmin kaupungin elämään, se auttaa teitä tuntemaan olonne kotoisaksi nopeammin. Eläkää iloiten ja hymyilkää useammin!

Margarita Niemi, Mosaiikki-Tampere-lehden
toimittaja-koordinaattori

Suomennos: Tiia Moilanen

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика