№ 3 ( 19 ) 2013



Kansainvälinen Metropolis 2013 - konferenssi Tampereella tarjosi tietoa maahanmuuttotyön asiantuntijoille

9.–13.9.2013

METROPOLIS on maailmanlaajuinen verkosto, joka yhdistää maahanmuuttoalan tutkijat, hallinnon asiantuntijat ja käytännön toimijat. Tavoitteena on saada huippututkimuksen tulokset politiikan ja toiminnan käyttöön, tunnistaa yhteistyössä uusia tutkimustarpeita sekä levittää maahanmuuttoalan hyviä käytäntöjä. Verkosto kokoontuu vuosittain eri puolilla maailmaa järjestettävään konferenssiin.

Suomi isännöi tänä vuonna ensimmäistä kertaa näin laajaa maahanmuuttokonferenssia. Yhteisessä ponnistuksessa oli mukana ministeriöitä (OKM, SM, TEM ja UM), Tampereen kaupunki, Tampereen yliopisto, ETMU-tutkijoiden verkosto sekä Pirkanmaan ELY-keskus. Konferenssiin saapui lähes 500 osallistujaa yli 30 maasta. Viiden päivän aikana järjestettiin opintokäyntejä, asiantuntijapaneeleja suomeksi tulkattuina ja lukuisia työryhmiä, joiden aiheina olivat muun muassa laiton siirtolaisuus ja ihmissalakuljetus ratkaisumahdollisuuksineen, etnisten vähemmistöjen yhteiskunnalliset oikeudet sekä maahanmuutto ja Venäjä. Iltaisin tarjolla oli mielenkiintoista oheisohjelmaa, kuten Tampereen kaupungin vastaanottotilaisuus, suomalaisen kulttuurin ilta, kirkkokonsertti ja lopuksi juhlava jäähyväisillallinen. Konferenssin paikkana oli erinomaisista järjestelyistä ja herkullisesta lähiruuasta tunnettu Tampere-talo.

Metropolis 2013 -konferenssin yhteydessä järjestettiin myös Euroopan laajuinen, maahanmuuttoa paikallistason näkökulmasta käsittelevä Integrating Cities -konferenssi. Sen järjesti Eurocities, joka on EU-komission alainen Euroopan suurimpien kaupunkien yhteistyöelin. Metropoliksen yhteydessä järjestettiin niin ikään ETMU-päivät, joka on maahanmuuttoalan tutkijoiden vuotuinen koulutustilaisuus.

Teksti: Pia Harden

Lähde: www.metropolis2013.fi
www.integratingcities.eu/integrating-cities/Events/Tampere-2013

Kuvat: Luoma Marianne

Venäjännös: Lidia Popova

 

Яндекс.Метрика