№ 3 ( 19 ) 2013



Maahanmuuttajille suunnatut suomen kielen kurssit sähköiseen kurssipalveluun

Maahanmuuttajien kielikoulutukseen hakeutuminen tehostui Tampereella, kun Tampereen kaupungin ALMA – Alueellisen maahanmuuton kehittämishanke avasi sähköisen suomen kielen kurssien Finnishcourses.fi – kurssihakupalvelun. Palveluun on ensimmäistä kertaa kerätty yhteen Tampereen seudulla ja Pirkanmaalla tarjolla olevat suomen kielen kurssit. Maahanmuuttajille suunnattuja aikuisten kaikille avoimia suomen kielen kursseja voi hakea palvelusta kolmella kielellä – suomeksi, englanniksi ja venäjäksi.

Finnishcourses.fi –hakupalvelusta löytyy ajantasaisia tietoja seuraavissa kunnissa tai kaupungeissa järjestettävistä suomen kielen kursseista: Akaa, Honkajoki, Huittinen, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Kankaanpää, Kyröskoski, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Punkalaidun, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Toijala, Urjala, Vesilahti, Virrat, Valkeakoski ja Ylöjärvi. Koulutuksenjärjestäjissä on muiden muassa alueen työväen- ja kansalaisopistoja, järjestöjä sekä seurakuntia.

Finnishcourses.fi –palvelua julkaisee Helsingin kaupunki ja se toimii Infopankin yhteydessä. Helsingin seudun osalta palvelu avattiin vuonna 2012. Tampereen seudulla palvelua ylläpitää ALMA-hankkeen projektikoordinaattori Lilli Rasilainen, jolle seudun koulutuksenjärjestäjät voivat lähettää kurssitietoja sitä mukaa, kun uusia kursseja varmistuu. Kurssitietoja päivitetään jatkuvasti.

Lähde: www.tampere.fi/teksti/index/perhejasosiaalipalvelut/maahanmuuttajat/alma/ajankohtaista.html

Venäjännös: Lidia Popova

 

Яндекс.Метрика