2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 |  2008 |  2007 | 


№ 10 (92)


№ 8-9 (90-91)


№ 7 (89)


№ 6 (88)


№ 5 (87)


№ 4 (86)


№ 3 (85)


№ 2 (84)


№ 1 (83)

№ 6 ( 88 ) 2013



Mahdollisuuksien torien vuoden 2013 teemana ovat ihmisoikeudet

Mahdollisuuksien toreja järjestetään noin 20 paikkakunnalla vuosittain. Toreilla pohditaan globaaleja kehityskysymyksiä ja tarjotaan kaikille mahdollisuuksia vaikuttaa oikeudenmukaisen maailman puolesta. Globaaleihin kysymyksiin keskittyvien kansalaisjärjestöjen lisäksi mukana on muun muassa urheilu-, lapsi-, nuoriso-, kulttuuri- sekä sosiaali- ja terveysjärjestöjä, ammattiyhdistysliikettä unohtamatta. Mahdollisuuksien toreilla paikalliset kansalaisjärjestöt esittelevät toimintaansa, tuovat esille köyhyyden ja epätasa-arvon syitä sekä tarjoavat keinoja yksittäisille ihmisille vaikuttaa.

Vuoden 2013 torien teemana ovat ihmisoikeudet. Ihmisoikeudet ovat läsnä meidän jokaikisen arjessa. Ihmisoikeudet ovat täällä ja nyt. Kävijöille tapahtumat tarjoavat elämyksiä, uusia näkökulmia sekä mahdollisuuksia vaikuttamiseen.

Jyväskylän Mahdollisuuksien Tori järjestettiin lauantaina 7.9. Kansalaisjärjestöt kokoontuivat tuttuun paikkaan Jyväskylän Kävelykadulle.

Ihmisoikeudet ovat yleismaailmallisia eli universaaleja. Ihmisoikeudet kuuluvat kaikille sukupuolesta, ihonväristä, yhteiskunnallisesta asemasta tai muusta vastaavasta seikasta riippumatta. Samalla ihmisoikeuksien yleismaailmallisuus merkitsee niiden kuulumista kaikkien maanosien ihmisille, eri kulttuureista ja tavoista huolimatta.

Suomessa ihmisoikeudet toteutuvat suhteellisen hyvin. Lähes kaikilla täällä asuvilla on vapaus käydä koulua, liikkua vapaasti maan rajojen yli sekä vapaus rauhanomaiseen kokoontumiseen ja yhdistymiseen. Silti myös Suomessa tapahtuu ihmisoikeusloukkauksia.

Vaikka ihmisoikeusloukkaukset huolestuttavat, on muistettava, että niin omaan lähiympäristöön kuin maailmanlaajuiseen oikeudenmukaisuuteen voi vaikuttaa omassa elämässään. Mahdollisuuksien toreilla kansalaisjärjestöt tarjoavat mahdollisuuden osallistua, vaikuttaa, oppia ja jakaa tietoa. Meistä jokainen voi ryhtyä puolustamaan ihmisoikeuksia Suomessa ja muualla.

Lisätietoja: www.ihmisoikeusliitto.fi/, www.ykliitto.fi/ , www.plan.fi/ , www.kepa.fi/

Aineiston on toimittanut Irina Senkina

Lähde: www.mahdollisuuksientori.fi

Venäjännös ja kuvat: Irina Senkina

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика