2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 |  2008 |  2007 | 


№ 10 (92)


№ 8-9 (90-91)


№ 7 (89)


№ 6 (88)


№ 5 (87)


№ 4 (86)


№ 3 (85)


№ 2 (84)


№ 1 (83)

№ 3 ( 85 ) 2013



Toimitukselta

Hei rakkaat lukijat!

Kädessänne on hieman tavallisuudesta poikkeava lehtemme numero. Tällä kertaa siinä ei ole artikkeleita eri kysymyksistä ja ongelmista. Koko lehti on omistettu yhdelle teemalle: meidän Suomessa asuville maanmiehillemme. Lehden toimituksesta on pyydetty monesti, että kertoisimme Mosaiikki-lehdessä enemmän venäjänkielisistä maahanmuuttajista. Erityisesti niistä, jotka ovat löytäneet oman paikkansa uudessa yhteiskunnassa ja jopa menestyneet jollain alalla.

Nämä pyynnöt ovat ymmärrettäviä. Monet haluavat tutustua positiivisiin esimerkkeihin, mutta lisäksi he haluavat myös oppia menestyksekkäiden ihmisten tietoista ja taidoista. Juuri tästä syystä aloimme viime vuonna julkaista vakituista palstaa Venäjänkieliset Suomessa. Otsikon alla oli tarkoitus julkaista venäjänkielisistä maahanmuuttajista kertovia juttuja, jotka oli julkaistu muissa paikallisissa Mosaiikki-lehdissä, mutta ei varsinaisessa Mosaiikissa. Selitän niille, jotka eivät asiasta tiedä. Meillä ilmestyy nykyään paikallislehtiä viidessä kaupungissa: Helsingissä, Tampereella, Vaasassa, Kuopiossa ja Imatralla. Meillä oli tarkoitus julkaista viime vuoden jokaisessa Mosaiikin keskuslehden numerossa uudella palstalla juttuja sekä mielenkiintoisista maanmiestemme kohtaloista että ihan vain erilaisista perheistä, jotka ovat saaneet elämänsä järjestykseen uudessa paikassa. Mutta suunnitelmia ei voitu toteuttaa täydessä mittakaavassa. Usein muut artikkelit ovat sysänneet syrjään kertomukset ihmisistä. Meidän lehtemmehän ilmestyy kahdella kielellä, siksi mikä tahansa artikkeli vie automaattisesti kaksinkertaisen tilan.

Näin syntyi ajatus omistaa kokonainen numero kertomuksille ihmisistä. Toivottavasti kaikki Mosaiikin lukijat hyväksyvät päätöksemme. Sitä paitsi mielestämme on mielenkiintoisempaa ja hyödyllisempää lukea monien sankareiden kohtaloista kerralla, kuin saada tietoa annostellusti ja pitkin väliajoin.

Tätä epätavallista numeroa tehdessämme nousi ilmoille kysymys, keiden kertomukset siihen laitettaisiin. Vain niidenkö, jotka on julkaistu aiemmin paikallislehdissä, mutta joita ei ole vielä julkaistu keskuslehdessä? Vai valitako niitä, jotka ovat olleet kaikkein mieliinpainuvimpia ja mielenkiintoisimpia huolimatta siitä, ovatko ne julkaistu Mosaiikissa vai ei. Loppujen lopuksi päätimme priorisoida. Ensin näytettiin vihreää valoa poikkeuksetta kaikille paikallislehdissä julkaistuille jutuille Suomeen muuttaneista ihmisistä. Ja sitten, jos tilaa jäisi, lisätä mielestämme kaikkein mielenkiintoisimpia kertomuksia maanmiehistämme, jotka olivat jo aikaisemmin julkaistu Mosaiikki-lehdessä.

Ja nyt pidätte käsissänne lopputuloksena syntynyttä tuotosta. Toivotan kaikille mielenkiintoisia ja hyödyllisiä lukuhetkiä.

Kunnioittaen, Tatjana Doultseva,
Mosaiikin päätoimittaja

Suomennos: Tiia Moilanen

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика