2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 |  2008 |  2007 | 


№ 10 (92)


№ 8-9 (90-91)


№ 7 (89)


№ 6 (88)


№ 5 (87)


№ 4 (86)


№ 3 (85)


№ 2 (84)


№ 1 (83)

№ 4 ( 86 ) 2013



Toimitukselta

Hei rakkaat lukijat!

Tässä numerossa päätin vastata sellaisiin kysymyksiin, joita esitetään meille usein. No niin, monia teistä kiinnostaa:

Tekeekö Mosaiikki ry muuta, kuin julkaisee Mosaiikki-lehtiä?

Vastaus: kyllä. Lehtien lisäksi kehitämme verkkosivujamme www.mosaiikki.info, tarjoamme monenlaista apua puhelimitse, sähköpostitse sekä suoraan toimistollamme. Autamme Keski-Suomessa asuvien venäjänkielisten maahanmuuttajien työllistämisessä. Lisäksi kehitämme edelleen lastenprojekti RuFia, eli julkaisemme Varpunen-lehteä, lastenkirjoja sekä suunnittelemme opetuspelejä RuFi-internetportaaliin osoitteessa http://mosaiikki.info/rufi/fi/.

Miksi Varpunen-lehdestä ei ole tullut aikoihin uutta numeroa?

Koska emme ole saaneet vielä uutta rahoitusta lastenlehtien ja -kirjojen julkaisuun.

Mitä palvelunne maksavat?

Eivät mitään. Toteutamme yhteiskunnallisia hankkeita ja apumme on ilmaista.

Autatteko vain venäjänkielisiä maahanmuuttajia?

Ei, pyrimme auttamaan jokaista, joka puoleemme kääntyy. Väliä ei ole sillä, onko hän maahanmuuttaja vai kantaväestöä. Jos ihminen tarvitsee apua, yritämme olla avuksi. Mutta pääkohderyhmämme tosiaan on venäjänkieliset maahanmuuttajat.

Palveletteko vain Jyväskylässä, missä toimistonne sijaitsee?

Ei, pyrimme antamaan tietoa riippumatta siitä, missä kaupungissa puoleemme kääntynyt avuntarvitsija asuu. Mutta työllistymiseen liittyvissä kysymyksissä autamme vain Keski-Suomen alueella asuvia ja vain TE-toimistossa työttömiksi työnhakijoiksi virallisesti rekisteröityneitä venäjänkielisiä maahanmuuttajia.

Autatteko kaikissa asioissa?

Emme, vaan niissä asioissa, joihin tietomme ja mahdollisuutemme riittävät. Mutta pyrimme kertomaan, mikä taho voi auttaa asiassa paremmin.

Onko organisaationne Mosaiikki ry virallisesti rekisteröity vai onko se vain vapaaehtoisten yhteisö?

Olemme virallisesti rekisteröity kansalaisjärjestö.

Onko järjestönne törmännyt työssään siihen, että suomalaiset suhtautuisivat työhönne negatiivisesti?

Ikävä kyllä on.

Ryhdyittekö auttamaan maahanmuuttajia siksi, että se on muodikasta ja että työstä voi saada hyvät rahat?

Emme, vaan siksi, koska maahanmuuttajilla on paljon ongelmia, joita suomalaiset eivät voi ymmärtää loppuun asti. Tätä varten heidän olisi ”mentävä maahanmuuttajan nahkoihin”. Ja tämä on tietenkin mahdotonta. Mihin tahansa sosiaalialan hankkeeseen on hyvin vaikea saada rahoitusta. Jos joku ei usko, voi kokeilla itse.

Onko Mosaiikki ry:llä tulevaisuudensuunnitelmia? Jos on, niin millaisia?

Kuten missä tahansa organisaatiossa, on meilläkin suunnitelmia. Pieniä ja suuria. Haluaisimme lehteemme värisivut, houkutella uusia tahoja kirjoittamaan juttuja. Olemme jo pitkään haaveilleet Mosaiikki-Turun julkaisemisesta Turussa. Haluaisimme julkaista kaikki lastenkirjat, jotka meillä on jo tekeillä, mutta rahanpuutteen vuoksi vain odottavat vuoroaan. Haluaisimme tietenkin jatkaa RuFi-portaalimme lasten animaatiopelien kehittämistä. Mutta nämä ovat vasta suunnitelmia. Joten jos Mosaiikki-lehden lukijoiden joukossa on joku rikas perijä, joka ei tiedä, mitä rahoillaan tekisi, niin olemme valmiina palvelukseen.

Hyvää kesää kaikille ja tapaamisiin seuraavassa numerossa!

Kunnioittaen, Tatjana Doultseva,
Mosaiikin päätoimittaja
Suomennos: Tiia Moilanen

Mosaiikki ry:n projekti MaMu-Media auttaa Jyväskylän ja Keski-Suomen TE-toimistoihin rekisteröityneitä venäjänkielisiä työttömiä maahanmuuttajia löytämään työtä Keski-Suomen alueelta.

Projektin toimisto sijaitsee Nikolainkulmassa, Asemankatu 6, 2. krs. oikea siipi, huone 111. Toimisto on avoinna arkisin klo 10–17. Tiedustelut venäjän kielellä numeroon: 045 138 6025, suomeksi: 045 853 8308.

Jos etsit töitä Keski-Suomen alueelta ja haluat saada neuvoja, tervetuloa toimistollemme, tule käymään ja tuo ystäväsikin!

Mosaiikki ry julkaisee Mosaiikki-Express -tiedotetta, jossa kerrotaan Jyväskylän ajankohtaisista tapahtumista. Tiedote julkaistaan suomeksi ja venäjäksi ja sitä on saatavilla Jyväskylän maahanmuuttajapalveluissa, Monikulttuurikeskus Gloriassa ja työvoimatoimistossa. Mosaiikki-Express löytyy osoitteesta: www.mosaiikki.info, Ajankohtaista -osio.

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика