2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 | 


№ 4 (05)


№ 3 (04)


№ 2 (03)


№ 1 (02)

№ 2 ( 03 ) 2012



Jätehuolto Imatran seudulla

Imatran seudulla (Imatra, Parikkala, Rautjärvi ja Ruokolahti) tulee jokaisen kiinteistön kuulua järjestettyyn jätehuoltoon niin vakituisen kuin vapaa-ajan asuntojenkin. Imatralla asukkaat tekevät itse sopimuksen jätteenkuljetusliikkeen kanssa (Lassila & Tikanoja tai Sita Finland Oy). Parikkalassa, Rautjärvellä ja Ruokolahdella tehdään sopimus Etelä-Karjalan jätehuoltoyhtiön kanssa. Imatralla ja Parikkalan, Rautjärven sekä Ruokolahden taajamissa on kiinteistökohtainen keräilyjärjestelmä.

Taajama-alueen ulkopuolella on sekä kiinteistökohtaista keräilyä että aluekeräyspisteitä (voi viedä kuivajätteet). Jos on kiinteistökohtainen jätteenkeräys, tulee olla jäteastiat kuiva- sekä biojätteelle. Vaihtoehtoisesti biojätteet voi myös kompostoida omalla kiinteistöllä lämpöeristetyssä ja haittaeläimiltä suojatussa kompostorissa. Jos kuulut aluekeräyspisteeseen kuivajätteen osalta, pitää biojätteet kompostoida kiinteistöllä.

Imatralla on useita hyötyjätepisteitä (esim. kauppojen lähellä), joihin osaan voi viedä metallia, lasia, pahvia, paperia ja vaatteita. Parikkalan, Rautjärven ja Ruokolahden kuntien alueella on miehitetyillä jäteasemilla sekä aluekeräyspisteiden yhteydessä hyötyjätteiden keräystä metallille, lasille, pahville ja paperille.

Kaikissa kunnissa esim. rakennusjätteen, energiajätteen ja käytöstä poistettujen huonekalujen vastaanotto on maksullista. Edellä mainittuja jätteitä ottavat vastaan miehitetyt jäteasemat kunnissa ja Imatralla Ukonhauta Oy ja Kuusakoski Oy.

Vaarallisille jätteille (esim. liuottimet, maalit, liimat lakat, öljyt, torjunta-aineet, akut) on jokaisessa kunnassa keräyspiste. Imatralla vaarallisia jätteitä ottaa vastaan Ukonhauta Oy, Kurkisuontie (entinen kaatopaikka), Ruokolahdella autokorjaamo J. Sten, Majavatie 4, Rautjärvellä Änkilän jäteasemalla Karjalantie 2763 sekä Asemanseudulla Rautjärventie 88 ja Parikkalassa Särkisalmen jäteasemalla Puhdistamontie. Vanhentuneet lääkkeet voi palauttaa apteekkeihin. Pattereita ottavat vastaan kaikki niitä myyvät liikkeet. Sähkö- ja elektroniikkaromua (SER) ottaa Imatralla vastaa Kuusakoski Oy Pilarkuusenkatu 5, Ruokolahdella Myllyntaustan jäteasema Myllärintie 4 -6, Rautjärvellä Änkilän jäteasema Karjalantie 2763 ja Parikkalassa Lap-tuote Kiipolantie 2. Vaarallisten jätteiden ja SER-romun vastaanotto on kuntalaisille maksutonta.

Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy ottaa vastaan kaikkia yksityistalouksien jätteitä Kukkuroinmäen jätekeskuksessa, Hulkonmäentie 130, 54190 Konnunsuo.

Haja-asutusalueen jätevedet Imatran seudulla

Rakennettaessa uutta jätevesijärjestelmä tai korjatessa/uusittaessa vanhaa jätevesijärjestelmää tulee ottaa yhteyttä sen kunnan rakennustarkastajaan, minne jätevesijärjestelmä tulee. Jätevesijärjestelmän rakentaminen tai uusiminen vaati luvan rakennusvalvonnalta. Neuvoa ja opastusta jätevesiasioissa saa myös Imatran seudun ympäristötoimesta.

Elintarvikevalvonta Imatran seudulla

Elintarvikevalvontaa Imatralla, Parikkalassa, Rautjärvellä ja Ruokolahdella hoitaa Imatran seudun ympäristötoimi. Jos perustat elintarvikehuoneiston tai epäilet elintarvikkeiden laatua tai havaitset puutteita elintarvikehuoneistoissa tai sinulla on muuta kysyttävää elintarvikkeista, niin ota yhteyttä elintarvikevalvontaan.

Tarkempia tietoja elintarvikevalvonnasta ja haja-asutusalueen jätevesistä sekä Imatran kaupungin alueen jätehuollosta (esim. vastaanottopisteiden aukioloajat) saa Imatran seudun ympäristötoimesta, osoite Tainionkoskentie 14, 55100 Imatra puh. 020 617 4323 tai nettisivuilta www.imatranseudunymparistotoimi.fi.

Parikkalan, Rautjärven ja Ruokolahden kuntien osalta jätehuollosta (esim. jäteasemat ja niiden aukioloajat) saa tarkempia tietoja Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy:ltä, osoite Hulkonmäentie 130, Konnunsuo, puh. 010 841 1818

tai nettisivuilta www.ekjh.fi.

Teksti: Kaksonen Merja
Venäjännös: Lidia Popova

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика