2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 |  2008 |  2007 | 


№ 8 (08)


№ 7 (07)


№ 6 (06)


№ 5 (05)


№ 4 (04)


№ 3 (03)


№ 2 (02)


№ 1 (01)

№ 8 ( 08 ) 2007

Suomen UNIFEM – Finlands UNIFEM ry

YK:N NAISTEN KEHITYSRAHASTO UNIFEM edistää naisten asemaa ja ihmisoikeuksia sekä naisten yhteiskunnallista osallistumista. UNIFEM on naisten ääni YK:ssa ja ruohonjuuritasolla – sillä on ohjelmia yli sadassa maassa.

Suomen UNIFEM tukee UNIFEM-rahaston tavoitteita varainhankinnalla ja tiedottamalla naisten asemaa koskevista kysymyksistä. Yhdistys on myös vankka YK:n ja naisnäkökulman asiantuntija kehitys- ja tasa-arvokysymyksissä.

Suomen UNIFEM on kaikille avoin kansalaisjärjestö, jolla on 2500 henkilöjäsentä ja 40 jäsenjärjestöä. Eri puolilla maata toimii yli 40 toimintaryhmää. Tule mukaan!

”Maailmassa on yllin kyllin kansainvälisiä sopimuksia ja lakeja, jotka tunnustavat naisten avainaseman kestävässä kehityksessä. UNIFEM tekee työtä sen eteen, että pykälät paperilla muuttuvat todeksi.”Helena Ranta, Unifemin puheenjohtaja

AFGANISTAN

Miten toteutuvat naisten oikeudet maassa, jossa alle 15 prosenttia naisista osaa lukea, suuri osa heistä menee naimisiin ennen 18. ikävuottaan ja heidän taloudelliset mahdollisuutensa ovat hyvin rajalliset?

YK:n naistenrahasto UNFEM on toiminut Afganistanissa vuodesta 2002. Suomen UNIFEM rahoittaa Afganistanissa ohjelmaa, jossa vahvistetaan naisten tietoa oikeuksistaan ja neuvotaan heitä arjen oikeudellisissa kysymyksissä. Ohjelmassa koulutetaan oikeusneuvojia, jotka toimivat erityisesti maaseudulla ja UNIFEM-rahaston tukemissa naistenkeskuksissa.

ACEH

Suomen UNIFEM kerää varoja monivuotisesta sodasta ja tsunamista kärsineen Indonesian Acehin naisten yhteiskunnallisen ja poliittisen osallistumisen vahvistamiseksi.

Enemmistö Acehin maakunnan väestöstä on naisia. Naiset ovat kuitenkin lähes näkymättömiä Acehin rauhanprosessissa. Aceh valmistautuu vuoden 2009 maakuntaparlamenttivaaleihin. Suomen UNIFEMin Aceh-keräyksen varat ohjataan työhön, joka rohkaisee naisia osallistumaan tuleviin vaaleihin sekä äänestäjinä että ehdokkaina. Naisten osallistuminen on kestävän kehityksen ja rauhan edellytys!

Suomen UNIFEMIN Vaasan paikallistoimikunta on käynnistämässä Luetaan yhdessä - Vi läser tillsammans -kampanjaa yhdessä Vaasan Zonta-kerhon kanssa. Kampanjan tavoitteena on edistää maahanmuuttajanaisten ja -tyttöjen luku- ja kielitaitoa ja tukea heidän sopeutumistaan suomalaiseen yhteiskuntaan.
Vapaaehtoisiksi opettajiksi on tarkoitus löytää innokkaita naisia, joilla olisi aikaa, energiaa ja sydäntä tähän tärkeään ja vaikuttavaan opetustoimintaan. Kaikkien toiminnassa mukana olevien ei tarvitse välttämättä olla opettajia. Aito kiinnostus, avarakatseisuus ja pitkäjänteisyys ovat hyviä ominaisuuksia. Opettajille ei makseta palkkaa, vaan tämä on sydämestä tehtävää vapaaehtoistyötä.

Vaasan paikallistoimikunta järjestää konsertteja, myyjäisiä ja arpajaisia varojen keräämiseksi Afganistanin ja Acehin  naisten hyväksi.

Lisätietoa:www.unifem.fi/tapahtumat.php
Hilkka Vuorensivu, pj, p.050 5919214
hilkka.vuorensivu@cadexpert.fi
Minttu Maunula,sihteeri anafem@suomi24.fi
Margit Häyry, varainhoitaja p.0400-560530
margit.hayry@netikka.fi

UNIFEMin jäsenyys on tärkeä kannanotto! Lisätietoa myös jäsentuotteistamme: www.unifem.fi

Jäsenenä olet osa kansainvälistä UNIFEM-verkostoa, voit halutessasi osallistua UNIFEMin paikallisten toimintaryhmien toimintaan ja saat neljä kertaa vuodessa ilmestyvän jäsenlehden kotiin kannettuna.

Tervetuloa mukaan Vaasan paikallistoimikunnan toimintaan!

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика