№ 2 ( 30 ) 2017

Cyber-tähti

Saimme mukavia uutisia Pietarista, missä järjestettiin VII Yleisvenäläiset mestaruuskilpailut eläkeläisille tietokoneen käytössä. Inkerikeskuksen jäsen Vasili Grevtsov voitti erityispalkinnon Parhaan ulkomailla asuvan venäläisen tulos -sarjassa.

Tämänkertaiset kilpailut olivat suurimmat kaikkiin niihin seitsemään vuoteen, kun kilpailuja on järjestetty. Siihen osallistui joukkueita 74 Venäjän alueelta: Kaliningradista Sahaliniin sekä venäjänkielisiä delegaatioita Armeniasta, Valko-Venäjältä, Tanskasta, Alankomaista, Puolasta, Slovakiasta ja Suomesta. Kaikkiaan kilpailuihin otti osaa yli 200 henkilöä. Tapahtumapaikalta oli suora lähetys, joten kilpailuja pystyi seuraamaan 8 000 henkilöä Venäjällä ja ulkomailla.

Yleisvenäläisten tietokonekilpailujen osallistujat kilpailivat palkintosijoista joukkueina sekä henkilökohtaisesti. Virallisessa kilpailuohjelmassa oli neljä sarjaa kahdelle käyttäjäryhmälle: konkarit ja aloittelijat. Cyber-urheilijat kilpailivat tekstinkäsittelytaidoissa, kyvyssä etsiä tietoja julkisten palvelujen tietoportaalissa ja Jandeks-hakukoneella sekä tabletti-tietokoneiden ja puhelimien sovellusten käyttämisessä…

Palkintoseremoniassa ilmoitettiin, että vuonna 2018 eläkeläisten tietokonemestaruuden finaali järjestetään Stavropolin alueella.

Teksti ja kuvat: Maksim Vitol
Suomennos: Maria Lepistö