2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 | 


№ 4 (28)


№ 3 (27)


№ 2 (26)


№ 1 (25)

№ 4 ( 28 ) 2015



Lääkärikäynti, hyödyllistä tietoa

Hyvät lukijat!

Mahdollisesti tämä tieto auttaa teitä lääkärin vastaanottoajan varaamisessa. Mennessäni lääkärille minä esimerkiksi yritän muistaa koko ajan lääkärin koko nimen. Luultavasti tämän helpottamiseksi Internettiin on tehty erillinen sivu, joka ilmoittaessasi osoitteesi antaa automaattisesti lääkärisi nimen.

On vielä yksi tärkeä tieto lääkäri-teemaan liittyen. Tiesittekö, että jos varaatte hammaslääkäriajan kaupungin kautta, hinta tulee automaattisesti halvemmaksi, kuin jos varaatte ajan suoraan hammaslääkäriltä? Varaamalla ajan kaupungin kautta kaupunki itse kattaa osan kustannuksista. Kerran kahdessa vuodessa teillä on oikeus täystarkastukseen ja hoitoon. Teidän täytyy vain varata aika ja sanoa se puhelimessa. Tarkastettuaan hampaidenne tilanteen lääkäri hoitaa hampaat ja määrää uuden ajan itse. Jos sitten vuoden aikana teille tulee ongelmia hampaiden kanssa, voitte rohkeasti mennä kyseisen lääkärin vastaanotolle.

Margarita Niemi

Suomennos:Tiina Ynnilä

 

Omalääkärihaku

www.tampere.fi/ekstrat/sote/omalaakari/

Millä terveysasemalla minun tulisi asioida? Kuka on omalääkärini? Saat tiedot kirjoittamalla kenttään kotiosoitteesi.

Kirjoita osoitekenttään kotiosoitteesi tarkasti. Esim. Koulukatu 9 tai Satamakatu 17 B. Kadun nimen voit kirjoittaa isoin tai pienin alkukirjaimin, mutta erota kadun nimi, numero ja portaan numero välilyönnillä. Jos osoite on kirjoitettu virheellisesti tai antamaasi osoitetta ei löydy, tarkista oikeinkirjoitus.

Omalääkärihaku kertoo asiakkaan osoitteen perusteella määräytyvän terveysaseman ja omalääkärin tiedot. Jos asiakas on vaihtanut osoitteen perusteella määräytyvän terveysaseman tai omalääkärin joksikin toiseksi, ei omalääkärihaku enää palvele häntä. Tällöin omalääkärin tiedot saa selville terveyspalvelujen neuvonnasta (10023) ajanvarauksen yhteydessä tai soittamalla omalle terveysasemalle.

Jos haku antaa poikkeuksellisen tiedon "Sijaistamaton, Väestövastuualue", ei alueella ole tällä hetkellä nimettyä omalääkäriä. Terveysasemalla voi kuitenkin olla sijaislääkäri, jota haku ei ilmoita. Asiakkaan kannattaa ottaa yhteyttä omalle terveysasemalle hoitotilanteen arvioimiseksi.

Linnainmaan ja Tesoman terveysasemilla on käytössä uusi toimintamalli: pitkäaikaissairaille pyritään nimeämään omalääkäri hoitosuhteen jatkuvuuden turvaamiseksi, mutta muille asiakkaille vastaanottoaika tarjotaan sille lääkärille, jolle pääsee nopeimmin. Tämän vuoksi omalääkärihaun antamat tiedot eivät kaikkien asiakkaiden kohdalla päde.

Jos hakutulokseksi tulee Omapihlaja, Hervanta tai Kehräsaari, ei haku kerro asiakkaan omalääkärin nimeä. Omapihlajan asiakkaan omalääkäri selviää ajanvarauksen yhteydessä. Lista Omapihlajassa toimivista hoitaja-lääkäri -työpareista löytyy Omapihlajan sivuilta.

Jos kuulut kokonaisvaltaisen työterveyshuollon piiriin, ota sairastapauksissa ensisijaisesti yhteyttä omaan työterveyslääkäriisi.

Ensiapu Acutassa hoidetaan ne äkillisesti loukkaantuneet ja sairastuneet potilaat, joita ei voida hoitaa terveysasemilla. Ensiapu Acuta toimii läpi vuorokauden, ajanvarausta ei tarvita.

 

Suun terveydenhuolto

www.tampere.fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/terveyspalvelut/suun-terveydenhuolto.html

Kunnalliseen hammashoitoon pääsee hoidon tarpeen kiireellisyyden mukaan. Ajan voi varata soittamalla suun terveydenhuollon keskitettyyn ajanvaraukseen, jossa arvioidaan hoitoon pääsyn kiireellisyys. Ensimmäisen ajan suuhygienistille hoidon tarpeen arviointiin voi varata myös verkossa hammashoidon verkkoasioinnissa.

Keskitetty ajanvaraus

Ajanvaraus kaikkiin hammashoitoloihin: puhelin 03 5657 0100, ma–pe klo 8–17

Jos et pääse varaamallesi vastaanottoajalle, peru tai siirrä se viimeistään 24 tuntia ennen varattua aikaa joko sähköisen asioinnin kautta tai keskitetystä ajanvarauksesta, puhelin 03 5657 0100. Käyttämättä jätetystä vastaanottoajasta voidaan periä 15 vuotta täyttäneeltä 39,60 euroa.

Kiireellinen ensiapu

Päivystysajanvaraus arkisin ma–pe klo 8–18, puhelin 03 5657 0111.

Päivystysajanvaraus arki-iltoina klo 18–21, viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 8–21, terveyspalvelujen neuvontapuhelin 10023, matkapuhelimesta soitettaessa 03 10023.

Acutan hammaslääkäripäivystys

K-rakennus, sisäänkäynti samasta ovesta kuin Ensiapu Acutaan, postiosoite Teiskontie 35.

Ajanvaraus verkossa

Verkossa voi tarkistaa, perua ja siirtää omia ajanvarauksiaan. Verkossa voi myös varata ensimmäisen ajan suuhygienistille hoidon tarpeen arviointiin tai kiireellisen ajan hammaslääkärille. Sähköiseen palveluun kirjaudutaan henkilökohtaisella pankkitunnuksella tai mobiilivarmenteella.

Jos huoltaja on tehnyt Tampereen kaupungin kanssa puolesta asiointia koskevan sopimuksen, voi hän hoitaa huollettavien, alle 15-vuotiaiden lastensa ajanvarauksia verkossa.

Vastaanottoajasta voidaan muistuttaa tekstiviestillä

Asiakas voi saada matkapuhelimeensa muistutusviestin 24 tuntia ennen hammashoitoon varaamaansa aikaa. Muistutusviesti lähetetään niille asiakkaille, jotka ovat ajanvarauksen yhteydessä kertoneet haluavansa muistutuksen ja antaneet matkapuhelinnumeronsa. Alle 15-vuotiaille lapsille varatusta ajasta tulee ilmoitus vanhempien matkapuhelimeen.

 

Tämän Internet-sivun lyhytosoitteita ovat

www.tampere.fi/hammashoito

www.tampere.fi/suunterveydenhuolto

 

Venäjännös: Lidia Popova

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика