2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 | 


№ 4 (28)


№ 3 (27)


№ 2 (26)


№ 1 (25)

№ 1 ( 25 ) 2015

Mosaiikki-Tampereen toimitukselta

Hei, rakkaat lukijat!

Minulla on ollut heti aamusta alkaen mahtava olo: tänään Tampereella on paistanut niin kirkas ja ihana aurinko, että kuka tahansa tajuaa, että nyt on alkanut kauan odotettu kevät. Se, että kevät on vuoden parasta aikaa aloittaa mitä tahansa, on monien tiedossa. Mutta käyttävätkö monet sitä hyödykseen? Jos olette päättäneet aloittaa tänä vuonna uuden harrastuksen tai lisätä tietoihinne vielä yhden kielen, niin suosittelen tekemään hankkeidenne eteen jotain eikä vain siirtämään niitä odottamaan parempia aikoja. Älkää unohtako, että nimenomaan kevät innostaa meitä kaikkia tekemään jotakin uutta ja mielenkiintoista.

Jos lähisuunnitelmissanne on etsiä töitä työkokeilua varten, ettekä tiedä mistä niitä voisi löytää, niin ottakaa yhteyttä maahanmuuttajien työllisyysneuvontaan. Tampere tarjoaa tällaista palvelua ja tähän palveluun sisältyy maahanmuuttajien kotouttaminen suomalaiseen yhteiskuntaan ja työelämään sekä suomen kielen opiskelun parantaminen ja Suomen työkulttuuriin tutustuminen. Kaikissa näissä asioissa teitä auttavat koordinaattorit Hashi Abdulkadir ja Riikka Lindsten ja itse neuvonnan löytää osoitteesta Hammareninkatu 8 B 2, 2. kerros. Jos tarvitsette konsultaatiota, niin varatkaa rohkeasti aika vastaanotolle tai soittakaa.

Niille, jotka eivät vielä tiedä, tiedoksi, että Suomessa työkokeilun voi suorittaa mitä erilaisimmissa paikoissa: päiväkodeissa, keskuskeittiöissä, kirjastoissa, kouluissa, remonttifirmoissa... Voitte myös valita töitä nuorison tai vastaavasti vanhusten parissa. Etsiessänne työkokeilupaikkaa täytyy muistaa, että teidän tulee tottua suomalaisten työpaikkojen tapoihin ja työskennellä melkein täyden työpäivän ajan. Työkokeilussa voi olla 1-18 kuukautta, mutta maksimissaan puoli vuotta yhden työnantajan palveluksessa 4-8 työtuntia päivässä. Työkokeilun lisäksi on myös muita keinoja työllistyä, esimerkiksi, oppisopimus ja palkkatuettu työ, mutta niistä kerromme lisää seuraavissa numeroissa.

Kaupunkiin liittyvissä asioissa kaikille on varmasti tullut selväksi, ettei Tampereen kaupunki painattanut matkailuesitteitä vaan nyt kaupungin ajankohtainen ja tiedotuksellinen materiaali on keskitetty sähköiseen muotoon uudelle sivustolle: VisitTampere.fi. Nykyisin sivut on tarkoitettu turistien lisäksi myös kaupungin asukkaille. Esimerkiksi, abiturientit ja opiskelijat löytävät sivuilta paljon hyödyllistä tietoa. Yksi sivuston päätarkoituksista on antaa vastaus kysymykseen: Mitä tänään tehtäisiin? Sivuston sisältö, joka on täynnä tapahtumia, suosituksia, ehdotuksia, uutisia ja värikkäitä kuvituksia, tyydyttää eri makujen ja tarpeiden omaavia kävijöitä. Sivusto on suomeksi, englanniksi ja venäjäksi ja siitä on saatavilla myös mobiiliversio.

Kulttuuritapahtumien harrastajille kerron, että tanssi-, musiikki- ja laulukonsertteja järjestetään tänä vuonna kaupungissamme kevät-kesäaikaan. Yhteensä melkein 200 harrastajaesiintyjäryhmää ovat asettuneet ehdolle ja ilmoittautuneet kaupungille helmikuussa. Tästä syystä tulevana kesänä aivan kuten monina menneinäkin vuosina kaupungin puistot kuuluvat konserttijärjestäjille. Mutta koska kesään on vielä aikaa, kevään kynnyksellä haluan toivottaa kaikille lehtemme lukijoille hyvää kevätmieltä! Toivottavasti se ei haihdu hetkeksikään ja kaikki suunnittelemanne asiat toteutuisivat. Hyvää, mielenkiintoista ja aktiivista kevättä teille!


Margarita Niemi, Mosaiikki-Tampere -lehden toimittaja-koordinaattori

Suomennos: Maria Lepistö

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика