2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010


№ 4 (14)


№ 3 (13)


№ 2 (12)


№ 1 (11)

№ 1 ( 11 ) 2013



Palautetta Mosaiikki-Savosta

Viime syksynä kyselimme lehden lukijoilta ja maahanmuuttajien kanssa työtä tekeviltä, mitä mieltä he ovat lehdestämme ja miten sitä kannattaisi jatkossa kehittää. Valtaosa vastaajista oli sitä mieltä, että lehden tekoa kannattaa ehdottomasti jatkaa ja että lehti on hyödyllinen. Kiitämme palautteesta! Tässä joidenkuiden mietteitä Mosaiikki-Savosta teidänkin luettavaksenne. Palautetta, kysymyksiä ja juttuehdotuksia otetaan mielellään vastaan lehden toimitukseen jatkossakin! Kuten edellisessä numerossa ilmoitimme, niin Mosaiikki-Savon julkaiseminen jatkuu RAY:n ja Kuopion kaupungin avustusten turvin.

Palaute on positiivista, mukavia juttuja, joista saa uutta tietoa. Itse olen lukenut artikkeleita sekä suomeksi että venäjäksi. Toimii paitsi tiedotuskanavana niin ainakin minulle myös venäjän opiskelukanavana eli olen saanut uutta sanavarastoa. Jatkossa lehdessä voisi olla tietoa suomalaisesta yhteiskunnasta (esim. jokin lainsäädännön lohko, vaaleista tms.) ja maahanmuuttaja- sekä toimijahaastatteluja.”

Päivi Heikkinen
Siilinjärven Venäjä-Seura ry:n puheenjohtaja

Olen saanut pelkästään positiivista palautetta venäläisiltä asiakkailta. He ovat korostaneet, että lehti auttaa opiskelemaan suomea, koska artikkelit saa lukea molemmilla kielillä ja lehden aineistot kiinnostavat. Luen itsekin joka lehden alusta loppuun. Mielestäni sille on tarvetta ja olen kiinnostunut lehdessä käsitellyistä aiheista.

Toivoisin että lehdessä kerrottaisiin sekä venäläisistä, jotka jo asuvat Suomessa, että niistä, jotka haluavat muuttaa tänne tai turisteista. Hyvin tärkeätä vastata kysymyksiin mm. viisumeista, oleskeluluvista, kielikursseista, terveyspalveluista ja vapaa-ajan vietosta Pohjois-Savossa, missä mamut voivat olla mukana. Olisi kiva joka lehdessä kertoa jonkun paikkakunnan tai kaupungin historiasta ja nähtävyyksistä ja kirjoittaa lisää tarinoita ihmisistä, ketkä ovat kotiutuneet hyvin Suomessa ja heidän kokemuksista.”

Olga Kärppä
Palveluneuvoja, Kuopion kaupunki

Olen saanut Pohjois-Savon Mosaiikki-lehdet. Olen niitä jakanut kursseilla ja muissa tilaisuuksissa. Kaikki ovat olleet tyytyväisiä. Lehdestä olemme saaneet paljon uutta. Minulta aina pyydetään niitä lisää. Olen sitä mieltä, että lehti on hyvä maahanmuuttajille. Ja erityisesti pohjoisessa asuville ihmisille koska kaikki asuvat kaukana toisistaan pienissä kaupungeissa ja kylissä. Tietoa saadaan joskus myöhässä tai ei koskaan, sillä monilla maahanmuuttajilla on heikko suomen kieli, niin lehdestä he saavat tarpeellista tietoa äidinkielellään ja samalla voivat harjoitella suomen kieltä.

Toivotaan, että projekti jatkaisi toimintaansa ja ihmisillä olisi mahdollisuus saada ajoissa tietoa uusista laeista tai lainmuutoksista, suomalaisesta kulttuurista, yhteiskunnasta, projekteista, ihmisten elämästä ja kokemusta, tapahtumista jne. Kiva olisi jos Pohjois-Pohjanmaalla olisi samanlainen oma lehti.”

Irina Trifonova
Pyhäjärvi, kansalaisopiston opettaja, Kiuruveden ortodoksisen seurakunnan valtuuston edustaja

Toimittanut: Tiia Moilanen

Venäjännös: Lidia Popova

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика