№ 9-10 ( 111-112 ) 2015



Venäjänkielisten järjestöjen allianssi

Suomen Venäjänkielisten Keskusjärjestö ry:n ja Suomen Venäjänkielisten Yrittäjien Liitto ry:n allianssi on aloittanut toimintansa vuonna 2015

 

Allianssin tavoitteina on edesauttaa venäjänkielisten yhdistysten ystävyysverkostojen kehittymistä kaikkialla Suomessa, laadukkaiden ja uudenlaisten suhteiden syntymistä venäjänkielisen väestön keskuudessa riippumatta heidän vakaumuksistaan sekä perustaa jatkuvasti toimiva liike-elämän yhdistys venäjänkielisten yrittäjien keskuuteen. Vuoden 2015 aikana tehtiin valmistelutöitä ja 2016 alusta on aloitettu verkoston kehittäminen ja uusien paikallisosastojen avaaminen tai yhdistäminen (vuoden 2015 lopussa Suomen Venäjänkielisten Keskusjärjestöön kuului 6 paikallisosastoa).

Suomen Venäjänkielisten Keskusjärjestön tehtävänä on yhdistää Suomessa asuvia venäjänkielisiä väestöryhmiä, tarjota tietoa suomalaisesta yhteiskunnasta venäjän kielellä, järjestää vapaa-ajan toimintaa ja lisäkoulutusta venäjänkieliselle väestölle omien paikallisosastojensa kautta.

Suomen Venäjänkielisten Yrittäjien Liitto kerää yhteen venäjänkielisiä liikemiehiä ja aktiivisia ihmisiä Suomessa, ja pyrkii perustamaan laajan ja tehokkaan sisäisen kontaktiverkoston, joka yhdistää venäjänkieliset pienyrittäjät Suomessa.

Tällä hetkellä ollaan kokoamassa sisäistä alennus- ja etujärjestelmää kaikille allianssin jäsenille. Yrityksille ja yrittäjille tämä työkalu on mielenkiintoinen, koska sen avulla voi tiedottaa mahdollisimman nopeasti omista tuotteistaan ja palveluistaan laajalle potentiaaliselle asiakasryhmälle ja kasvattaa asiakaskuntaa.

Vuonna 2016 kaikki jäsenet saavat Suomen Venäjänkielisten Keskusjärjestön jäsenkortit, jolla he voivat saada houkuttelevia alennuksia ja ainutlaatuisia tarjouksia. Me olemme ensimmäinen venäjänkielinen yhdistys Suomessa, joka tarjoaa tällaista molempia osapuolia hyödyttävää yhteistyömahdollisuutta.

Yhdistyksillä on yhteiset Internet-sivut osoitteessa www.svkeskus.fi. Yhdistysten Internet-sivuilla julkaistaan ajankohtaista tietoa Suomessa asuvalle venäjänkieliselle väestölle kolmessa eri kategoriassa: yksityiset henkilöt, yhdistykset ja yritykset.

Yksityishenkilöille Suomen Venäjänkielisten Keskus-järjestö valmistelee käännöksiä eri viranomaisten antamista tiedoista sekä kääntää virastojen lomakkeita venäjän kielelle. Nämä lomakkeet voi tulostaa ja pitää itsellään mallina. Sivuilla on jo eri virastojen lomakkeita, esim. Kelalta, Työvoimatoimistolta, Maahanmuuttovirastolta.

Sivuille lisätään myös ajankohtaista tietoa elämän eri osa-alueista Suomessa: tietoja verotuksesta, eläkkeistä, töistä ja työnhausta, juridisista ja oikeudellisista asioista jne.

Yleishyödyllisten kansalaisjärjestöjen puheenjohtajat sekä ne, jotka haluavat perustaa tällaisen yhdistyksen, löytävät sivuilta tietoa siitä, kuinka yhdistys rekisteröidään, millä tavalla sen johtokunta toimii, millaisia erityisyyksiä vapaaehtoisten johtamisessa on sekä yhdistyksen työlainsäädännön ja veroilmoituksen perusteista.

Suomen Venäjänkielisten Yrittäjien Liitto puolestaan antaa ajankohtaista tietoa Suomessa tällä hetkellä toimiville kuin myös potentiaalisille yrittäjille.

Jos olet kiinnostunut harjoittelusta suomi-venäjä-käännösten parissa jommassakummassa yhdistyksessä, niin ota yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen svkeskus@gmail.com ja laita viestin otsikoksi ”ПРАКТИКА” (suom. harjoittelu). Mahdollisuus etätyöhön.

Olemme valmiita tekemään yhteistyötä aktiivisten ja aloitteellisten ihmisten, venäjänkielisten yhdistysten ja yritysten kanssa kaikkialla Suomessa! Uskomme siihen, että tärkeimpänä arvona voi olla halu toimia toinen toisillemme hyödyksi. Yhdistymällä me kasvamme ja kutsumme teidät kasvamaan kanssamme!

 

Kunnioittavasti,

Suomen Venäjänkielisten Keskusjärjestön perustajat Svetlana Tšistjakova, Olga Liukkonen ja Suomen Venäjänkielisten Yrittäjien Liiton perustajat Aleksandra Kolžanova, Elena Markova

 

Yhteystiedot:

www.svkeskus.fi (yhdistysten yhteiset Internet-sivut)

Suomen Venäjänkielisten Keskusjärjestö
svkeskus@gmail.com, www.facebook.com/groups/SuomenVenajankieliset/

Suomen Venäjänkielisten Yrittäjien Liitto
alexandra@srpf.fi, vKontakte: http://vk.com/club107964923

 

Suomennos: Maria Lepistö

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика