2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010
2009 |  2008 |  2007 | 


№ 10 (53)


№ 9 (52)


№ 8 (51)


№ 7 (50)


№ 5-6 (48-49)


№ 4 (47)


№ 3 (46)


№ 2 (45)


№ 1 (44)

№ 8 ( 51 ) 2009

Info-finlandia.ru – kaikki suomesta yhdessä portaalissa

Mikä Info-finlandia.ru on?

nfo-finlandia.ru on venäjänkielisille käyttäjille suunnattu internetportaali, joka esittelee Suomea venäjän kielellä.

Tämän internet-portaaliprojektin alkuunpanijana oli Finland Promotion Board yhdessä Suomen ulkoministeriön kanssa. Portaalin kehittämiseen ja päivittämiseen osallistuu Venäjän ja Itä-Euroopan instituutti yhdessä Ulkoministeriön viestintä- ja kulttuuriosaston kanssa. Myös joukko suomalaisia partnereita toimittaa materiaalia portaaliin. Toteutuksen alkuvaiheessa projektia rahoittaa Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra. Portaali avattiin lokakuussa 2008 ja sen osoite on www.info-finlandia.ru

Venäjänkielinen Suomesta kertova portaali perustettiin, koska oli syntynyt tarve tehdä Suomea tunnetuksi venäjänkielisissä maissa ja tarjota mahdollisimman täysipainoista ja luotettavaa informaatiota kaikista suomalaisen elämän eri puolista. Sen lisäksi, että portaali jakaa tietoa Suomesta, se voi toimia myös tiedonhakulähteenä ja palvella venäläisiä käyttäjiä, kun he etsivät itseään kiinnostavia suomalaisia tavarantuottajia. Tätä tarkoitusta varten portaali on aktivoitu myös suurimpiin venäläisiin hakukoneisiin.

Info-finlandia.ru on suunnattu venäläisille käyttäjille, sekä Ukrainan, Valko-Venäjän, Baltian ja IVY-maiden venäjänkielisille käyttäjille. Näissä maissa asuu yhteensä noin 300 miljoonaa ihmistä. Internetissä portaalin markkinointia toteutetaan suurimpien venäläisten hakukoneiden avulla; ne tekevät annettujen hakuparametrien mukaan linkkejä sivuston tärkeimmille sivuille. Sen lisäksi portaalia mainostetaan paikallisissa yliopistoissa, ystävyyskerhoissa, eri edustustoissa, kauppakamareissa ja kulttuuri- ja sivistysorganisaatioissa.

Info-finlandia.ru -internetportaalin sisältö

Tieto on portaalissa jaettu kuuteen temaattiseen osioon, joista jokainen kertoo suomalaisesta elämästä tietystä näkökulmasta. Osioissa on tietoa Suomen valtiollisesta järjestelmästä, suomalaisesta yhteiskunnasta, kulttuurista ja matkailukohteista. Portaalissa on sekä tietoa että linkkejä muihin tietolähteisiin mahdollisimman laajaa venäjänkielistä käyttäjäjoukkoa varten, kuten yrittäjät, työtä etsivät henkilöt, opiskelijat, tiedemiehet, turistit ja viisumia hakevat henkilöt.

Portaali tarjoaa käyttäjilleen jatkuvasti päivittyviä, tosiasioihin perustuvia lyhyitä tietoartikkeleita. Sen lisäksi portaalissa on lehtimiesten reportaaseja, joissa kerrotaan suomalaiseen elämään liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista ja mielenkiintoisista suomalaisista, ja jotka heijastavat Suomen nykyelämän ja historian tärkeimpiä ilmiöitä.

Tarjoamalla tosiasioihin perustuvaa, luotettavaa tietoa Suomesta ja auttamalla käyttäjiään löytämään tarvitsemaansa tietoa nopeasti ja tehokkaasti internet-portaali Info-finlandia.ru pyrkii luomaan Suomelle totuudenmukaista, dynaamista ja positiivista imagoa. Portaalin tiedonvälitystoiminnassa on periaateena ”yleisluontoisesta suppeasta informaatiosta syvempään ja yksityiskohtaisempaan”: kunkin teemaosion alussa on tiivis tietokatsaus aiheeseen, ja sen lopussa on linkkejä materiaaleihin, jotka valottavat aihetta laajemmin. Portaali on yksinkertainen ja helppo käyttää.

Lisätietoja:
Venäjän ja Itä-Euroopan instituutti
päätoimittaja Hanni Hyvärinen
puh.: +358 45 133 7337,
045 133 7337,
+358 92 285 4445,
092 285 4445

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика