2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010


№ 4 (08)


№ 3 (07)


№ 2 (06)


№ 1 (05)

№ 2 ( 06 ) 2011

Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen juhlavuosi

Helsingin vakinaisen palokunnan eli nykyisen pelastuslaitoksen perustamisesta tulee 1.10.2011 kuluneeksi 150 vuotta. Koko tämän ajan me olemme keskeytyksettä tehneet työtä helsinkiläisten turvallisuuden hyväksi. Me pelastuslaitoksella teemme parhaamme sen eteen, että onnettomuuksia ei sattuisi tai tulipaloja syttyisi. Onnettomuuden varalta me olemme valmiudessa kellon ympäri, vuoden jokaisena päivänä, valmiina auttamaan, kun hätä on suurin. Kun pillit ulvovat ja siniset valot vilkkuvat tiedät meidän olevan tulossa – Sinua varten.

Helsingin pelastuslaitos on yksi Suomen 22 aluepelastuslaitoksesta. Pelastuslaitos vastaa palonehkäisyn valvonta- ja tarkastustehtävistä, palo- ja pelastustoiminnasta ja lääkinnällisestä pelastustoiminnasta eli kiireellisestä sairaankuljetuksesta Helsingin kaupungin alueella. Pelastuslaitos vastaa myös poikkeusolojen valmiussuunnittelusta sekä väestönsuojeluvalmiuden suunnittelusta.

Pelastuslaitoksen pelastustoiminta kattaa hyvin monenlaiset onnettomuustyypit, kuten tulipalot, vaarallisten aineiden onnettomuudet, liikenneonnettomuudet, luonnononnettomuudet, jälkivahingontorjunta, vesipelastustehtävät, ihmisen ja eläimen pelastustehtävät, öljyvahingot, sortumat, lääkinnälliset pelastustehtävät ja virka-avun toiselle viranomaiselle.

Pelastuskoulu

Helsingin pelastuslaitoksen Pelastuskoulu on kouluttanut vuodesta 1972 alkaen palomies-sairaankuljettajia ja paloesimiehiä pelastuslaitoksen palvelukseen. Palomiesten operatiivinen kouluttaminen alkaa työtaitojen opettelulla ja päättyy todellisen onnettomuustilanteen mukaisten taitojen harjoitteluun. Pelastuskoulu järjestää virkatutkinto-opetuksen lisäksi jatkokoulutusta pelastuslaitoksen henkilökunnalle sekä kursseja eri kohderyhmille. Lisätietoa Pelastuskoulusta ja sinne hakemisesta löytyy verkkosivuiltamme.

Pelastuslaitoksen juhlavuosi

Pelastuslaitoksen nyt viettäessä juhlavuottaan me toivomme, että kohtaamme iloisissa merkeissä. Haluamme juhlia yhdessä teidän kanssanne. Juhlavuoden ohjelma tarjoaa jokaiselle jotakin. Sen kantavana teemana on turvallisuustietouden levittäminen ja turvallisemman huomisen rakentaminen yhdessä kaikkien pääkaupunkiseudun asukkaiden kanssa.

Ohessa on lueteltu juhlavuoden päätapahtumat, joihin on kaikilla vapaa pääsy:

30.3.2011 klo 12-16 Studia generalia yleisöluentotilaisuus, aiheena ensihoito kaupunkilaisen näkökulmasta. Helsingin yliopisto, päärakennus, pieni juhlasali, Fabianinkatu 33, 4. krs.

10.5.2011 Helsingin pelastuslaitoksen soittokunnan juhlakonsertti Finlandia-talolla. Helsingin Palokunnan Soittokunta, solisteina Arja Koriseva ja Hannu Lehtonen. Liput voi hankkia Pelastuslaitoksen verkkosivuilta osoitteesta www.hel.fi/hki/pela/fi/Juhlavuosi/Ohjelma tai puhelimitse numerosta 060 013 377 (1,71 €/min).

10.8.2011 Palomiesten CrossFire PM-kisat Rautatientorilla

8.9.2011 Suuri palokunta- ja turvallisuuspäivä Narinkkatorilla ja Lasipalatsin aukiolla. Luvassa on actionia ja asiaa koko perheelle. Kaupunkilaisilla on mahdollisuus saada tietoa omaan turvallisuuteensa vaikuttavista toimenpiteistä sekä harjoitella itse mm. alkusammutusta.

14.9.2011 Studia generalia yleisöluentotilaisuus aiheena 2000-luvun uhkat ja väestön suojaaminen Helsingissä. Seminaarin ohjelma julkaistaan myöhemmin.

9.11.2011 Studia generalia yleisöluentotilaisuus aiheena pelastustoiminta nyt ja huomenna. Seminaarin ohjelma vahvistetaan myöhemmin.

Tervetuloa juhlimaan kanssamme!

Artikkeli on koottu Helsingin pelastuslaitoksen verkkosivun materiaaleista

www.hel.fi/hki/Pela/fi/Etusivu

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика