2017 |  2016 |  2015 |  2014
2013 |  2012 |  2011 |  2010


№ 4 (14)


№ 3 (13)


№ 2 (12)


№ 1 (11)

№ 4 ( 14 ) 2013

Venäläisen kulttuurin klubi – jokaiselle jotakin


Karaokeillan yleisöä tutkimassa tarjolla olevien laulujen listaa.

Tänä syksynä Kuopiossa Suomi-Venäjä-Seura alkoi järjestää yhteistyössä Monikulttuurikeskus Kompassin kanssa venäläisen kulttuurin klubia.

Klubin pääsääntöisenä tarkoituksena on ollut koota mukaan venäläisestä kulttuurista kiinnostuneita niin suomalaisia, venäläisiä kuin muunkin maalaisia ihmisiä. Idea kulttuuriklubin vetämiseen lähti vuosittain helmikuussa pidettävän venäläisen kulttuuriviikon vetäjiltä, jotka halusivat saada mukaan uusia vapaaehtoisia järjestämään Kuopion kulttuuriviikolle mukavaa toimintaa.


Nuoret askartelivat aurinkoja ensi helmikuun laskiaisriehaa varten.

Venäläisen kulttuurin klubiin on pyritty saamaan ohjelmaa laidasta laitaan, jotta jokainen voisi löytää itselleen jotain mukavaa tekemistä tai osallistua vaikka kaikkiin tapahtumiin. On ollut elokuvia, karaokea, askartelua, ruoka- ja matkailuiltaa ja tulossa on vielä leikkikerho lapsille 12.12. Ilmaisia klubeja on vedetty syksyn mittaan joka toisen viikon torstaina ja kävijöitä on ollut jokaisessa klubissa parisenkymmentä.

Ensimmäinen klubi vedettiin Shapiteau-Show-elokuvan voimin. Venäläisessä karaokeillassa laulettiin venäläisiä pop-, rock- ja iskelmäkappaleita mukavan karaokeisännän Roman Kossarevin johdolla. Muutamat uskaltautuivat laulamaan useammankin kipaleen, kun taas jotkut tyytyivät vain ihastelemaan kaunista laulantaa tai hyräilemään mukana.

Askarteluillassa teimme kartongista hauskannäköisiä aurinkoja muistuttamaan, että laskiainen on kevään juhla. Askartelimme myös ison Maslenitsa-nuken, joka on tarkoitus polttaa ensi vuoden kulttuuriviikon aikana maslenitsa-riehassa Kuopion torilla. Viime vuonna lapset olivat alkaneet itkeä, kun nukke oli sytytetty palamaan. Toivottavasti ensi helmikuussa ei kävisi samoin, vaan olisimme onnistuneet tekemään nukesta hieman vähemmän viehättävän.

Venäläinen ruoka kuuluu olennaisena osana venäläiseen kulttuuriin. Tätä juttua kirjoittaessamme olemme vasta valmistautumassa ruokailtaan, joten emme voi vielä varmuudella sanoa, miten ilta tulee onnistumaan. Toivomme, että saamme mukaan monia venäläisen ruoan ystäviä ja pystymme nauttimaan kivan illan maukkaan ruoan merkeissä.

Venäjä maana kiinnostaa myös kovasti suomalaisia, mutta koska monille kieli on vieras, niin uskallus ei välttämättä riitä itsekseen reissuun lähtemiseen. Matkailuillassa tutustutaan tarkemmin Moskovaan Tiia Moilasen johdolla, joka on asunut Venäjän pääkaupungissa useita vuosia. Kuulemme hyviä vinkkejä, missä kannattaa vierailla, majoittua ja ruokailla.


Maria Lepistö ja Maslenitsa-nukke.

Lasteniltaan 12.12. klo 18 ovat tervetulleita kaikki lapset ja lapsenmieliset. Laulamme ja leikimme yhdessä suomalaisia ja venäläisiä lastenleikkejä, -lauluja ja -loruja. Toivomme, että illan aikana äidit tutustuisivat paremmin toisiinsa ja tapaisivat toisiaan jatkossa myös vapaa-ajalla.

Teksti: Maria Lepistö

Kuvat: Tiina Ynnilä ja Tiia Moilanen

Venäjännös: Lidia Popova

Siirry ylös


 

Яндекс.Метрика